Wat is podotherapie?

Een podotherapeut behandelt patiënten met voetklachten en/of klachten aan het bewegingsapparaat die voorvloeien uit het niet goed functioneren van de voeten.
Doel van de behandeling is het verminderen, opheffen of compenseren van afwijkingen in de voetstand of bewegingsapparaat.

Podotherapeutische behandelmethoden bestaan uit corrigerende of beschermende technieken middels podotherapeutische zolen en/of ortheses. Tevens behandelingen en/of advies bij pathologie van de huid en de nagels. Behandeling, voorlichting en preventie is ook een belangrijk werkgebied van de podotherapeut, o.a. bij diabetes- en reumapatiënten.

De titel “podotherapeut” is een beschermde titel.

Binnen onze praktijk te lelystad bijvoorbeeld wordt gewerkt door zowel een podotherapeut als een registerpodoloog.
in Weesp, Almere, Hilversum voeren wij geen instumentale behandelingen uit, even als pedicure behandelingen.
hier word u geholpen door de A+B Gediplomeerde Register Podologen

Wat is een podoloog?

Een registerpodoloog richt zich net als een podotherapeut op het voorkomen en behandelen van voetfunctiestoornissen en voetklachten en de daaruit voortvloeiende klachten aan het houdings- en bewegingsapparraat.
Doel van de behandeling is het verminderen, opheffen of compenseren van afwijkingen in de voetstand of bewegingsapparaat.

podologische behandelmethoden bestaan uit corrigerende of beschermende technieken middels zolen en/of ortheses. Tevens behandelingen en/of advies bij pathologie van de huid en de nagels. Behandeling, voorlichting en preventie is ook een belangrijk werkgebied van de podoloog, o.a. bij diabetes- en reumapatiënten.

Wat is het verschil tussen een podoloog en een podotherapeut , ze levern immers beiden podotherapie…

Podotherapie staat vernoemd in de Wet BIG.Dat betekent onder andere dat alleen degenen die zijn afgestudeerd een opleiding tot Podotherapeut zich Podotherapeut mogen noemen.
Een registerpodoloog kan een gedegen opleiding/cursus hebben gevolgd. Echter, deze titel valt niet te beschermen.
Onze podologen hebben een vierjarige opleiding Podologie op HBO niveau afgerond aan de academie voor Podologie en zijn aangesloten bij de beroepsvereniging Stichting Loop.